Оберіть свою мову

ISSN 1995-5537

2 2008

Ж-л «Битехнология» Т. 1, № 2, 2008
С. 13-23, Библиогр. 71, рус.
УДК: 577.122.5

ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ СТРУКТУРИ ТРАНСГЕННИХ БІЛКІВ
І ЗУМОВЛЕНІ НИМИ ФАКТОРИ РИЗИКУ

C. В. Верьевка

Інститут отоларингології ім. О. С. Коломійченка АМН України, Київ
Інститут біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України, Київ

 Розглянуто проблеми, зумовлені розвитком технології трансгенних продуктів харчування. У світлі даних про молекулярні механізми формування структури білків та забезпечення міжбілкової комплементарності обґрунтовується положення про комплексний характер функціонування структуроутворювальних, підтримувальних та елімінувальних систем. Обговорюються шляхи порушення трансгенними продуктами міжбілкового узгодження і його можливі наслідки.

Ключові слова: трансгенні білки, фактори ризику, шаперони, місфолдинг, пріони.

© Інститут біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України, 2008