Biotechnologia Acta

...

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Архив 2012 № 5 ОЧИЩЕННЯ ?-АМІЛАЗ Aspergillus flavus var. oryzae І Bacillus subtilis ТА ЇХНІ ВЛАСТИВОСТІ К. В. Авдіюк, Л. Д. Варбанець, Л. А. Сафронова, Е. С. Харкевич
Друк PDF

ISSN 1995-5537

Науковий журнал

"БІОТЕХНОЛОГІЯ"
том 5, № 5, 2012


Ж-л «Біотехнологія» Т. 5, № 5, 2012
С. 91-99, бібл. 26, рос.
УДК 577.152.32

ОЧИЩЕННЯ ?-АМІЛАЗ Aspergillus flavus var. oryzae І Bacillus subtilis ТА ЇХНІ ВЛАСТИВОСТІ

К. В. Авдіюк, Л. Д. Варбанець, Л. А. Сафронова, Е. С. Харкевич

Інститут мікробіології і вірусології НАН України, Київ

Підібрано методи виділення та очищення ензимів з ?-амілазною активністю двох продуцентів — Aspergillus flavus var. oryzae 80428 і Bacillus subtilis 147, які включали: фракціонування сульфатом амонію, гель-фільтрацію на TSK-гелі Toyopearl HW-50 та іонообмінну хроматографію на TSK-гелі DEAE-Toyopearl 650 M (для ?-амілази A. flavus var. oryzae); фракціонування сульфатом амонію та афінну сорбцію на крохмалі (для ?-амілази B. Subtilis 147). ?-Амілазу A. flavus var. оryzae було очищено в 37 разів, ?-амілазу B. subtilis 147 — у 20 разів порівняно з активністю ензиму в культуральній рідині. ?-Амілаза A. flavus var. Оryzae виявляла максимальну активність при рН 6,0 і за температури 60 °С, зберігала 100% активності через 24 год при рН 5,0?7,0 і протягом 3 год за температури 37 °С. рН-оптимум ?-амілази B. subtilis 147 становив 8,0 з термооптимумом при 90 °С; ензим повністю зберігав вихідну активність упродовж доби при рН 7,0? 9,0 та протягом 3 год за температури 37 °С, 60 °С, 70 °С. За температури 80 °С ?-амілаза B. subtilis 147 зберігала 80% початкової активності після 3 год інкубування.

Ключові слова: ?-амілаза, гель-фільтрація, іонообмінна хроматографія, Aspergillus flavus var. oryzae, Bacillus subtilis, очищення.

© Інститут біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України, 2008

 

Додаткове меню

Пошук по сайту

Навігація на сайті

Home Архив 2012 № 5 ОЧИЩЕННЯ ?-АМІЛАЗ Aspergillus flavus var. oryzae І Bacillus subtilis ТА ЇХНІ ВЛАСТИВОСТІ К. В. Авдіюк, Л. Д. Варбанець, Л. А. Сафронова, Е. С. Харкевич

Запрошення до співпраці

Пані та понове!  Редакція запрошує Вас публікувати свої роботи на сторінках нашого журналу. © Інститут біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України, 2008. Усі права захищені. Повний або частковий передрук матеріалів журналу тільки з письмового дозволу редакції.
E
-mail для довідок: biotech@biochem.kiev.ua