Biotechnologia Acta

...

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Архив 2009 № 1 ОПТИМІЗАЦІЯ МЕТОДИКИ ВИЗНАЧЕННЯ ВМІСТУ ГЛЮКОЗИ У ВИНОМАТЕРІАЛІ ЕНЗИМНИМ АМПЕРОМЕТРИЧНИМ БІОСЕНСОРОМ Т. Б. Горюшкіна, О. В. Остроухова, О. П. Солдаткін, С. В. Дзядевич Інститут молекулярної біології і генетики НАН України, Київ Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Київ Національний інститут винограду та вина «Магарач», Ялта
Друк

ISSN 1995-5537

Науковий журнал

БІОТЕХНОЛОГІЯ

Т. 2, № 1, 2009


Ж-л "Біотехнологія" Т. 2, № 1, 2009
С. 88-98, Бібліогр. 24, укр.
УДК 577.15:573.6


Інститут молекулярної біології і генетики НАН України, Київ
Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Київ
Національний інститут винограду та вина «Магарач», Ялта

 

Відпрацьовано методику визначення вмісту глюкози у вині за допомогою амперометричного біосенсора на основі платинового друкованого електрода SensLab та глюкозооксидази (ГОД). Досліджено селективність біосенсорів, розроблених із застосуванням двох різних методів іммобілізації ГОД. Показано, що датчик на основі ГОД, іммобілізованої у парах глутарового альдегіду (ГА), не дає відгуку на основні інтерферуючі речовини вина, на відміну від біосенсора з ГОД, іммобілізованою у полімері полі-(3,4-етилендіокситіофен) (ПЕДТ). Вивчено операційну стабільність створеного датчика на основі іммобілізованої у парах ГА ГОД та його стабільність під час зберігання. За допомогою розробленого біосенсора проведено аналіз концентрації глюкози у винах різного типу та в суслі. Показано високу кореляцію отриманих результатів із даними високоефективної рідинної хроматографії. Встановлено, що біосенсор з іммобілізованою у полімері ПЕДТ ГОД має надзвичайно широкий динамічний діапазон роботи і може бути успішно застосований для аналізу глюкози в середовищах, які не містять етанолу та гліцеролу, наприклад у крові.

Ключові слова: амперометрический биосенсор, глюкоза, вино, сусло.

© Інститут біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України,2008
 

Додаткове меню

Пошук по сайту

Навігація на сайті

Home Архив 2009 № 1 ОПТИМІЗАЦІЯ МЕТОДИКИ ВИЗНАЧЕННЯ ВМІСТУ ГЛЮКОЗИ У ВИНОМАТЕРІАЛІ ЕНЗИМНИМ АМПЕРОМЕТРИЧНИМ БІОСЕНСОРОМ Т. Б. Горюшкіна, О. В. Остроухова, О. П. Солдаткін, С. В. Дзядевич Інститут молекулярної біології і генетики НАН України, Київ Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Київ Національний інститут винограду та вина «Магарач», Ялта

Запрошення до співпраці

Пані та понове!  Редакція запрошує Вас публікувати свої роботи на сторінках нашого журналу. © Інститут біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України, 2008. Усі права захищені. Повний або частковий передрук матеріалів журналу тільки з письмового дозволу редакції.
E
-mail для довідок: biotech@biochem.kiev.ua